Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αποτελέσματα Field day 2009


Ανακοινώθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Field day 2009. Τον αναλυτικό πίνακα με τις συμμετοχές και τις βαθμολογίες θα τον βρείτε εδώ από το site της Ε.Ε.Ρ. Ήταν μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας όταν μάθαμε πως η ομάδα μας κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατηγορία Α2 (ένας σταθμός - πολλοί χειριστές). Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά περίτρανα πως με συντονισμένη ομαδική προσπάθεια και αγάπη γι' αυτό που κάνεις, είναι σχεδόν βέβαιο πως το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει πάντα. Κι εμείς αυτό ακριβώς αισθανόμαστε. Αυτή ήταν η ηθική αποζημίωση για μας, για την όποια κούραση ή ταλαιπωρία βιώσαμε για 48 σχεδόν ώρες!
Νιώθεις νικητής όταν καταφέρεις να αγγίξεις το στόχο που από την αρχή έχεις θέσει. Στη δική μας περίπτωση απλά τον ξεπεράσαμε! Κι αυτός ήταν ο λόγος που από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τον εξοπλισμό το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη όλων μας.
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Από την πρώτη ως την τελευταία. Φαντάζομαι πως για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είναι όλοι νικητές στον πλέον σοβαρό κατά τη γνώμη μου ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό. Με μεγαλύτερο όμως νικητή για άλλη μια φορά τον ίδιο τον Ραδιοερασιτεχνισμό. Ραντεβού πάλι τον Σεπτέμβρη παιδιά...



73 de SV7LNK

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς οι υπηρεσίες σου......!!!

.... Το τελευταίο 6μηνο ακούω πολλά και διάφορα ραδιοερασιτεχνικά φαιδρά!! Κάτσε να θυμηθώ…. Α! θυμήθηκα. Λοιπόν. Ποια αυτή? Αυτή η χθεσινή που δεν ξέρει ούτε έναν κονέκτορα να κολλάει? Ας μην μιλάμε για την πεταμένη…. Έχει και συνέχεια αλλά δεν χαλάω το κείμενο μου με σαχλά σχόλια….

Τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτό? Διαβάστε και θα καταλάβετε.

1η Αυγούστου 2009: Περιχαρείς ανεβάζουμε τον 9μετρο πύργο του Τράικου στην ταράτσα συντροφιά με την steppir! E ρε γλέντια και χαρές!

Τι το θες όμως? Εκεί που η παρεούλα μας αποτελούνταν από 4 -5 άτομα ξαφνικά γίναμε 6! Κάτι σαν το … έλα στην παρέα μας φαντάρε… μόνο που αντί για φαντάροι μας ήρθαν 2 αστυνομικοί! Ααα… Δεν έχω παράπονο! Ευγενέστατα τα παιδιά! Φανταστείτε μου ζήτησαν και συγνώμη όταν μπήκα στο περιπολικό και δεν είχαν air-condition!!! Όπως καταλαβαίνετε μεσημεριανό έφαγα στην Ασφάλεια Σερρών όπου οδηγήθηκα για εξηγήσεις με την παρέα του Βαγγέλη SV2BFN ο οποίος όντας γνώστης της ιστορίας αυτής, έσπευσε με τον Αργύρη SW7LPE να βοηθήσει την κατάσταση. Η πρώτη κρυάδα είχε περάσει και θριαμβευτές επιστρέψαμε εις το έργο μας!!! Μα τι ανόητοι που ήμασταν! Μέχρι εκείνη την στιγμή πιστεύαμε ότι τα προβλήματα μας είχαν ξεπεραστεί εφόσον στο αστυνομικό τμήμα είχαμε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν την νομιμότητα του κεραιοσυστήματός μας!..... Εσύ είσαι που το λες?

Τους επόμενους 4 μήνες παρέλασαν από το σπίτι μας όλες οι υπηρεσίες του κράτους μας! Ποια να πρωτοθυμηθώ? Την Ε.Ε.Τ.Τ ? Την πολεοδομία? Την Αστυνομία για μια – δυο φορές ακόμη? Την υπηρεσία περιβάλλοντος και την Αστυνομία του Δήμου? Τους άλλοτε καλούς μας συνένοικους – συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας μας οι οποίοι ξαφνικά μας μίσησαν! Μόνο ο Δημόκριτος δεν ήρθε! Θα ερχόταν και αυτός να μας τιμήσει με την παρουσία του αλλά βλέπετε είναι λίγο ακριβός ενώ όλοι οι υπόλοιποι έρχονται ανέξοδα!!!!! Αρκεί μια καταγγελία και νάτοι!

Σε κάθε επίσκεψη λοιπόν όλων των παραπάνω υπηρεσιών, ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντούμε με έγγραφα!!!!!! Έγγραφα να θες! Ενστάσεις ,κόντρα ενστάσεις, εξηγήσεις, δικαιολογητικά, και πάει λέγοντας! Γίναμε ξαφνικά δικηγόροι πολεοδόμοι πολιτικοί μηχανικοί και ότι εν πάση περιπτώσει έπρεπε να γίνουμε! Εμπρός καλέ… ρωτήστε με όποιον νόμο θέλετε! Τους έμαθα όλους! Ποιο ΦΕΚ σε ποιον τόμο και ποια παράγραφο!!!!! Μα τι σας λέω? Μετάνιωσα που δεν σπούδασα νομική! Ας μην μιλήσω για τα έξοδα! Αυτό είναι πονεμένη ιστορία! Σας το λέω ειλικρινά. Όσοι και όταν αποφασίσετε να στήσετε κάτι παρόμοιο καλό θα είναι στον προϋπολογισμό σας να προσθέσετε και μερικές εκατοντάδες ευρώ!!! Τα ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ!!!! Έξοδα δικηγόρων για την σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων, αμοιβές πολιτικών μηχανικών για μελέτες και άλλα …. Εννοείται ότι θα χρειαστείτε και ψυχολογική υποστήριξη μετά από όλα αυτά oπότε υπολογίστε και καμιά 20αρια ώρες συνεδρίες με τον ψυχολόγο σας!!!!!

Το μυστικό επιβίωσης μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία ήταν τα επιτεύγματα της κεραιάρας μας!!! ΝΑΙ ΝΑΙ καλά διαβάσατε! Την στιγμή που γινόμασταν άνω κάτω, την ίδια στιγμή καθόμασταν στο shak και δουλεύαμε ραδιοχώρες στα πέρατα της γης! Το χαμόγελο που κάποιοι φρόντιζαν να μας το κόβουν καθημερινά, μας το επέστρεφε η κεραία μας με τις επιδόσεις της!

Μπορεί το κείμενο αυτό να γράφεται από την LOS αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι εγώ σε όλη αυτή την ιστορία κατέχω την 2η θέση αφού ο Βασίλης SV7LNK ήταν και είναι η ψυχή της όλης προσπάθειας.

Λοιπόν μετά από όλα αυτά που περιληπτικά διηγήθηκα, όσοι εξακολουθούν να με ονομάζουν χθεσινή ραδιοερασιτέχνη που δεν ξέρει να κολλάει έναν κονέκτορα, όσοι με χλευάζουν διότι χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για επαφές σε cw διαμόρφωση, τους απαντώ ότι αδιαφορώ. Εύχομαι πραγματικά να μην περάσουν όσα εμείς, μα αν τα υποστούν τότε θα καταλάβουν πως και με ποια κριτήρια μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ραδιοερασιτέχνη χθεσινό και κάτω από ποιές συνθήκες στήνεται ένας ραδιοερασιτεχνικός σταθμός στο εχθρικό περιβάλλον της πόλης…. Εγώ έμαθα καλά!

Την στιγμή που γράφω το κείμενο αυτό έχουν περάσει 6 μήνες από την αρχή της ταλαιπωρίας μας! Βρισκόμαστε στο περιβαλλοντολογικό μέτωπο και αναμένουμε ενδεχομένως και την GREENPEACH ή την WWF. Ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί τελικά ο ραδιοερασιτεχνισμός να βλάπτει σοβαρά τις αρκούδες του πλανήτη μας!

Υγ: Για τους περίεργους, γνωρίζω πολύ καλά να κολλάω κονέκτορες όπως και να σκαρφαλώνω σε πύργους όταν χρειαστεί, όπως τέλος να μπαίνω σε περιπολικά, μέρα μεσημέρι κάτω από τα περίεργα βλέμματα της γειτονιάς…..

Στη διάθεση οποιουδήποτε συναδέλφου πάντα, για οποιαδήποτε πληροφορία σε ότι έχει σχέση με τις κινήσεις μας αλλά και το υλικό που έχουμε στα χέρια μας, με το οποίο ξεπεράσαμε όλες τις κρατικοδίαιτες υπηρεσίες. Μακάρι άλλος να μη βρεθεί σ’ αυτή τη θέση.

SV7LOS