Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

SX8FRA....... η αποστολή
















Μήνες νωρίτερα είχαμε πάρει την απόφαση να συμμετέχουμε σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή....

Η SV2KBS (Βικτωρία) είχε αναλάβει όλη την οργάνωση και όπως οτιδήποτε άλλο, το έκανε με μεγάλο μεράκι και ζήλο! Απρίλη του 2008 πραγματοποίησε το πρώτο της ταξίδι στο νησί της Λήμνου και έκανε την πρώτη αυτοψία στο σημείο που θα στηνόταν ο σταθμός. Έλεγχος στάθμης θορύβου, τροφοδοσία από το δίκτυο της ΔΕΗ (να 'ναι καλά ο SV8SH), δοκιμή για πραγματοποίηση επαφής με το σημείο που θα στήνονταν ο σταθμός της Χαλκιδικής και φυσικά καταγραφή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού που πιθανόν θα χρειαζόταν.
Το σημείο που είχε επιλεγεί ήταν στον Άγιο Αθανάσιο, ένα ύψωμα που εκεί ουσιαστικά ήταν εγκατεστημένες και οι περισσότερες κεραίες στο νησί. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνικών σταθμών, ΟΤΕ και πολλές άλλες!
Όλος λοιπόν ο απαραίτητος εξοπλισμός μπαίνει στο αυτοκίνητο και αναχωρούμε την Παρασκευή 11/7 το πρωί για το λιμάνι της Καβάλας, απ' όπου θα παίρναμε το πλοίο με τελικό προορισμό το νησί της Λήμνου. Μετά από 7 περίπου ώρες ταξίδι, αφού περάσαμε πρώτα κι από την πανέμορφη Σαμοθράκη, δένουμε στο λιμάνι της Μύρινας όπου μας περίμενε ο Βαγγέλης (SV2BFN) που είχε τακτοποιήσει με κάθε λεπτομέρεια ότι είχε σχέση με τη διαμονή μας.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου πιάσαμε δουλειά. Ανάμεσα στα φιλόδοξα σχέδια μας, ήτανε να στηθεί και η Spiderbeam που πήραμε μαζί μας, όμως ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος! Περιοριστήκαμε λοιπόν στη beam για τα 2m που πολύ ευγενικά μας παραχώρησε ο Δημήτρης (SV7NHN) και ένα δίπολο G5RV για τα βραχέα που είχαμε μαζί μας σαν λύση ανάγκης! Το σημείο που εγκαταστάθηκε ο σταθμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άψογο! Υπήρχε οπτική επαφή τόσο με τα παράλια της Τουρκίας όσο και με της Χαλκιδικής, κάτι που επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και οι δοκιμές που γίνανε. Τα 5W ήταν υπεραρκετά για να πραγματοποιηθεί η επαφή με τους άλλους σταθμούς. Η μέρα του Σαββάτου κύλησε με την Βικτωρία να τρέχει το SX8FRA στα 20 - 15 - και 40m μέχρι αργά το βράδυ!
Το πρωί της Κυριακής, από νωρίς, όλα ήταν πανέτοιμα. Οι τελευταίες δοκιμές έδειξαν πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα με κανένα σταθμό. Αξίζει να αναφέρω πως κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του μηνύματος, ακούσαμε άψογα όλους τους σταθμούς με μοναδική εξαίρεση το σταθμό των Μυκηνών! Η SV7LOS έλαβε και προώθησε το μήνυμα φιλίας και προς τις δύο κατευθύνσεις ολοκληρώνοντας την αποστολή κι έτσι το χαμόγελο της ικανοποίησης σχηματίστηκε στα πρόσωπα όλων μας!













Πάντα τέτοια να γίνονται.... Συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και όλους αυτούς που δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί. Και φυσικά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συναδέλφους που αναζήτησαν τα special call και κατάφεραν μια επαφή με τους 8 Ελληνικούς και 2 Τούρκικους σταθμούς.



SV7LNK