Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΒΡΕ….

‘Έψαχναν κάποιοι τις προάλλες μανιωδώς και με μεγάλο ζήλο να βρουν και να ορίσουν προστάτη ΄Άγιο των ραδιοερασιτεχνών.(άσχετο αυτό αλλά κρατήστε το). Πρωινό Σαββάτου 9ης Μαΐου και είμαι qrx σε τοπικό επαναλήπτη της περιοχής μου.. Έκπληκτα λοιπόν τα αυτιά μου ακούν ένα συνάδελφο με άπειρη χαρά να λέει… «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ» και συνεχίζει με τρεμάμενη από την συγκίνηση φωνή…. « ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ» …. Συνεχίζω η δύσμοιρη να αναρωτιέμαι σιωπηλά αν όντως είναι Σάββατο 9 Μαΐου και ποια ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ γιορτάζει η χώρα μου, γιατί απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει την συγκεκριμένη ημερομηνία ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ….. Η αγωνία μου κορυφώνεται! Επικεντρώνω την προσοχή μου στο εν εξελίξει qso για να πάρω την απάντηση στο γρίφο που στα καλά του καθουμένου μου έβαλαν πρωί πρωί…

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει! Μα τι χαζή που είμαι βρε παιδί μου!!!!! ‘Όφειλα ως ραδιοερασιτέχνης να το γνωρίζω!!!!! Στις 9 Μαΐου γιορτάζει ο ‘Άγιος Χριστόφορος, προστάτης όλων των οδηγών!!!! Στις 9 Μαΐου λοιπόν γιορτάζουν τα 2/3 των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών!!!!! Ε μα φυσικά! Από τότε που το cb αντικαταστάθηκε από τα αματερικά 2μετρικά στα περισσότερα επαγγελματικά οχήματα γιορτάζουν οι περισσότεροι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες! Κάνε μια γύρα στους επαναλήπτες που μπορείς να έχεις πρόσβαση και θα καταλάβεις! Και φυσικά πως γίνεται σε επαγγελματικά οχήματα να εγκαθίστανται πομποδέκτες που προορίζονται για καθεαυτού ερασιτεχνική χρήση, αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου για να το κατανοήσω!

Και για τους κακοπροαίρετους που αφορμή ψάχνουν για να βγάλουν το άχτι τους εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Το επάγγελμα του οδηγού είναι ένα σεβαστό επάγγελμα σαφώς δύσκολο και επίπονο και για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να το εξασκώ αν μπορούσα, όμως……. Το να γίνομαι ραδιοερασιτέχνης και να είμαι με το μικρόφωνο στο χέρι σε κάποιον ή κάποιους επαναλήπτες κατά την διάρκεια όλης της βάρδιας μου αυτό παραπάει! Το να στήνω 1000 link προκειμένου να μπορώ να είμαι qrv κάθε μέρα όπου και αν έχω δρομολόγιο ε αυτό πια καταντάει αηδία! Αυτό δεν είναι υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη. Αυτό είναι υπηρεσία Μεταφορών.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι εκτελούν κοινωνικό έργο όταν κάθε 3 και λίγο ενημερώνουν τους ακροατές οδηγούς σε ποια σημεία του οδικού δικτύου υπάρχουν …. ΛΑΔΙΑ τότε τους προτείνω να εγγραφούν στην GREENPEACE..... με την τόσο αυξημένη οικολογική συνείδηση που διαθέτουν!

Όσο για τον Άγιο που πριν καιρό ψάχνατε για να ορίσετε προστάτη των Ραδιοερασιτεχνών σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση ο μόνος που μπορεί να πρεσβεύει την κάστα μας είναι ο Άγιος Χριστόφορος.

Μεγάλη η Χάρη Του.


SV7LOS