Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

IARU HF World Championship 2010




Το Contest που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία Όπως και κάθε χρονιά το 2ο Σαββατοκύριακο Ιουλίου.
Το Contest που θα συμμετέχει και η Ελλάδα με 12 σταθμούς και περισσότερους από 20 χειριστές όλο το 24ωρο, από 12:00 UTC Σαββάτου έως 12:00 UTC της Κυριακής. SSBCW.
Θα είμαστε κι εμείς εκεί, στη μπάντα των 15M προσπαθώντας να συλλέξουμε πολύτιμους βαθμούς. Ευχαριστούμε φίλε Γιώργο (SV1RP) για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στα πρόσωπά μας. Πάντα έχοντας σαν όπλο την πολύτιμη πείρα του Βαγγέλη (SV2BFN).
Περιμένουμε όλους τους Ελληνικούς σταθμούς να δουλέψουν το special call SX0HQ σε όσο το δυνατόν περισότερες μπάντες και modes, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην Ελληνική προσπάθεια.
Διαβάζω και αντιγράφω από το site της Ε.Ε.Ρ. τους κανονισμούς και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το διαγωνισμό.


Κατηγορίες

1. Single Operator, (Τρείς κατηγορίες ανάλογα την ισχύ εξόδου) Ένας χειριστής, με ένα Π/Δ σε όλες τις μπάντες σε CW ή SSB ή MIXED (CW-SSB), με ισχύ μέχρι 100watt ή 500watt (Τόσα επιτρέπει η Ελληνική Νομοθεσία και η άδειά μας) ή QRP μέχρι 5Watt. Απαγορεύεται η χρήση packet

2. Multi/Single,
α. Πολλοί χειριστές, ένας Π/Δ σε όλες τις μπάντες σε μόνο MIXED mode (CW-SSB). β. Εάν κάνει αλλαγή μπάντας ή mode υποχρεούται να παραμείνει 10 λεπτά στην νέα μπάντα ή στο mode(ισχύει ο περιορισμός των 10 λεπτών). γ. Απαγορεύεται η χρήση δεύτερου Π/Δ για συλλογή multiplier (πολλαπλασιαστές).

3. Σταθμοί HQ, μέλη της IARU
α. Μπορούν να έχουν ταυτόχρονα στον αέρα 12 σταθμούς. (160 CW, 160 Phone, 80 CW, 80 Phone, 40 CW, 40 Phone, 20 CW, 20 Phone, 15 CW, 15 Phone, 10 CW, 10 Phone). β. Όλοι οι συμμετέχοντες σταθμοί να είναι στην ίδια ITU ζώνη.

Ανταλλαγή αναφοράς: α. Τα HeadQuarter στέλνουν RS(T)+ την σύντμηση της Ένωσης της χώρας του (ΠΧ Η Ελλάδα δίνει 59(9)+ RAAG). β. Όλοι οι άλλοι σταθμοί δίνουν RS(T)+ITU ζώνη (ΠΧ 28 για την Ελλάδα) γ. Ο κάθε σταθμός μπορεί να δουλευτεί μια φορά σε κάθε μπάντα ή σε κάθε mode. δ. Οι MIXED σταθμοί μπορούν να δουλέψουν τον ίδιο σταθμό και SSB και CW.

Βαθμολογία
α. Επαφή με σταθμό στην ίδια ζώνη με εσένα, έστω και σε διαφορετική ήπειρο, ένα (1) βαθμός
β. Επαφή με σταθμό στην ίδια ήπειρο με εσένα, αλλά σε διαφορετική ζώνη τρείς (3) βαθμοί.
γ. Επαφή με σταθμό σε διαφορετική ήπειρο με εσένα, και σε διαφορετική ζώνη πέντε (5) βαθμοί

Πολλαπλασιαστές (Multipliers)
Ο συνολικός αριθμός των ITU ζωνών + όλους τους HQ σταθμούς που δουλέψαμε ανά μπάντα (όχι ανά mode)

Σκόρ Οι πόντοι από τα QSO x multiplier

Αποστολή Ημερολογίων
Όχι αργότερα των 30 ημερών από την λήξη του contest. Δηλαδή μέχρι τις 1200 / 12 Αυγούστου 2010, σε μορφή Cabrillo. Είναι ενσωματωμένη σε όλα τα προγράμματα των contest.

Περισσότερες λεπτομέρειες στa Link
http://www.wrtc2010.ru/?id=21
http://www.iaru.org/contest.h
tml

SV7LOS