Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Δοξάστε τους.....!!!

Τις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα μας είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά και ποιος πραγματικά ευθύνεται για την κατάντια και την καταστροφή αυτού του τόπου. Όλοι μας ξέρουμε λίγο πολύ πως κυρίαρχο ρόλο στην παρακμή και την καταστροφή που οδηγήθηκε η Ελλάδα μας,παίξανε λάθος άνθρωποι που βρέθηκαν σε λάθος θέσεις, έχοντας στα χέρια τους εξουσία και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Τον ιδρώτα μας δηλαδή και ότι έχουμε επενδύσει σ΄αυτή τη χώρα σκεπτόμενοι το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας. Άνθρωποι είτε εκλεγμένοι, είτε διορισμένοι από εμάς τους ίδιους με σκοπό να διεκδικούν και να προστατεύουν τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη υπηρετώντας τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί, είτε υπάλληλοι του κράτους σε διάφορες υπηρεσίες. Ως γνωστόν όμως ο Έλληνας από τη φύση του είναι ιδιάζουσα περίπτωση!Θα 'λεγε κανείς πως από τη γέννεση ακόμη φέρουμε στο πετσί μας τσέπες που για όλη μας τη ζωή φροντίζουμε να διατηρούμε γεμάτες ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τους πλέον ανορθόδοξους τρόπους! Αυτή είναι η πάστα μας, αυτή και η κουλτούρα με την οποία έχουμε μεγαλώσει. Όταν μάλιστα μας δοθεί και η ανάλογη εξουσία τότε είμαστε σε θέση να συνθλίψουμε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά μας γιατί έτσι γουστάρουμε...!!!
Γιατί δεν μας αρέσει η μούρη του, ή γιατί δεν μας κάθισε η γυναίκα του, ή γιατί δεν μας κάθισε η δικιά μας η γυναίκα και κάθισε στον φίλο μας, ή γιατί δεν πρόσεξε τις τσέπες που κουβαλάμε στο πετσί μας ώστε να καταθέσει τον οβολό του όπως "υποχρεούται" να κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης που θέλει να κάνει τη δουλειά του!

Στην Ελλάς του 2000 μπορεί να γίναν όλοι βασιλιάδες όπως πολύ σωστά διαπίστωνε ο αείμνηστος Στέλιος, όμως στην Ελλάς του 2010 γίναν όλοι ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ κι ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ κι ΑΝΗΘΙΚΟΙ και ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ του Έλληνα πολίτη που δεν δέχεται να υποταχθεί στίς αχόρταγες ορέξεις τους. Τώρα βέβαια όλοι εσείς θα αναρωτιέστε γιατί αυτή η έκρηξη οργής και αγανάκτησης σε ένα ρ/ε blog για τον κρατικό μηχανισμό και τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ που τον στελεχώνουν. Η απάντηση έρχεται αν ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω έγγραφο και εφ'όσον φυσικά έχετε διαβάσει παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μας.


Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν, για άλλη μια φορά ο καθ' όλα νόμιμος Έλληνας πολίτης στο στόχαστρο των ΑΣΧΕΤΩΝ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΩΝ και ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ που στελεχώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο Έλληνας πολίτης που δεν κάνει τίποτα περισσότερο από χρήση του ΝΟΜΙΜΟΥ δικαιώματός του που λόγω ιδιότητας ο νόμος του προσφέρει με όσα οφέλη συνεπάγεται αυτό. Και στην προκειμένη περίπτωση σαν αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Ραδιοερασιτέχνης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υψώσει τις κεραίες του σταθμού του. Όπως άλλωστε κατά τη γνώμη μου είναι και υποχρεωμένος να κάνει από τη στιγμή που εντάσσεται στο χώρο αυτό και στην Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη. Εκεί λοιπόν επεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για να αποδείξουν περίτρανα πόσο ΑΝΑΡΜΌΔΙΕΣ είναι!! Χρησιμοποιούν τους νόμους που ως Ρ/Ε μας προστατεύουν, για να επιβάλουν εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα αγνοώντας τα δικαιώματα που οι ίδιοι νόμοι μας αναγνωρίζουν προσπαθώντας να ενισχύσουν την προσφορά και τον εθελοντισμό μας.
Μια ωραία μέρα λοιπόν στις 12/10/2009 η ΑΡΜΌΔΙΑ (!!!!!;;;;) ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ του Δήμου Σερρών, έδωσε εντολή στον επίσης ΑΡΜΌΔΙΟ (!!!!!!!!) υπάλληλό της να διενεργήσει αυτοψία σε νόμιμα υφιστάμενη οικοδομή επί της οδού Βενιζέλου 90 μετά από καταγγελίες διαφόρων γραφείων του Δήμου στα οποία προσέφυγαν έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχώντας για τη δημόσια υγεία!!!! Διαβάστε και καμαρώστε παρακάτω. Γιατί αξίζει να γνωρίζουμε ποιους πληρώνει το κράτος με τα χρήματα μας!!!
Αξίζουν την προσοχή σας οι νόμοι τους οποίους επικαλούνται για να επιβάλουν τα πρόστιμα!
Είναι οι νόμοι που από τα πρώτα τους άρθρα εξαιρούν τους Ρ/Ε από την υποχρέωση έκδοσης αδείας από οποιαδήποτε υπηρεσία!!! Είναι το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς ξεκινώντας την ανάγνωση των νόμων! Και του 2801/2006 αλλά και του 3431/2006! Εδώ κολλάει το ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ!! Υποτίθεται διαβάζουν δίχως να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν!
Από τους νόμους αυτούς λοιπόν χρησιμοποίησαν το άρθρο που αναφέρεται στις παραβάσεις και τα πρόστιμα. Εκεί είναι το ζουμί της ιστορίας! Το τι θα πληρώσει ο πολίτης!!!
Όπως διαπιστώνετε κι εσείς διαβάζοντας την έκθεση αυτοψίας, με βαρύγδουπες εκφράσεις χαρακτηρίζουν την κατασκευή αυθαίρετη που πρέπει να κατεδαφιστεί Και επιβάλουν στον ιδιοκτήτη πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ για την ανέγερσή της, καθώς και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης ύψους 500 ευρώ!! Και το χειρότερο απ΄όλα..... το αναρτούν στην εξώπορτα του σπιτιού μας δίνοντας τροφή σε όσους αμφισβητούν τη νομιμότητα του κεραιοσυστήματος! Προσέξτε και κάτι άλλο......!! Επειδή προφανώς πληροφορήθηκαν πως η όλη εγκατάσταση ανήκει σε Ρ/Ε, αποφάσισαν βλακωδώς να ξεχωρίσουν τη "μεταλλική βάση" από την κεραία!!!! Αν είναι δυνατόν!!! Πόση ηλιθιότητα μπορεί να κουβαλούν πάνω τους κάποιοι υπάλληλοι που σήμερα εξαγριώνονται για την περικοπή του 14ου μισθού τους, τη στιγμή που δεν αξίζουν ούτε τους 4 από τους 14 που τους πληρώνει το Ελληνικό κράτος!! Θέλει ο υπάλληλος αυτός να μας κάνει να πιστέψουμε πως διάβασε πολύ προσεκτικά τον 2801 και κατέληξε στο συμπέρασμα πως παρανομούμε.....!!! Θα 'πρεπε να ντρέπεστε κύριοι.....!!

Η αντίδρασή μας φυσικά ήταν ακαριαία. Την επόμενη κιόλας μέρα της κοινοποίησης της έκθεσης αυτοψίας σπεύσαμε στο αρμόδιο γραφείο της Πολεοδομίας του Δήμου Σερρών να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον ΑΡΜΌΔΙΟ υπάλληλο. Η αλήθεια είναι πως η αντίδρασή μας κάθε άλλο παρά χαμηλών τόνων ήταν! Τόσο που σε 3 λεπτά ο ΑΡΜΌΔΙΟΣ υπάλληλος είχε εξαφανιστεί από το γραφείο του και δεν τον βρίσκαμε πουθενά στην υπηρεσία!
Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, αφού μας βάλανε στο χορό.... έπρεπε να χορέψουμε!! Η πρώτη μας κίνηση ήταν να υποβάλουμε αίτηση στην υπηρεσία για χορήγηση σχετικής άδειας για την κατασκευή ραδιοερασιτεχνικής κεραίας!!! Τώρα εσείς τι περιμένετε να σας πω..... Ποια ήταν η απάντησή τους;; Όφειλαν εντός τριμήνου να μας απαντήσουν εγγράφως στο αίτημά μας. Όσο πήρατε εσείς απάντηση..... άλλο τόσο πήραμε κι εμείς!! Και τι να μας απαντούσαν άλλωστε.... "Η υπηρεσία μας είναι αναρμόδια να εκδώσει τέτοια άδεια!!!" Αρμόδια όμως να επιβάλει τα πρόστιμα ήταν!! Αμέσως μετά ετοιμάσαμε την ένσταση όπως προβλέπει ο νόμος και την καταθέσαμε μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Έτσι στις 10/12/2009 μας καλούν για να εξεταστεί η ένστασή μας. Πριν καλά καλά μπούμε στην αίθουσα και πριν ακόμη προλάβουμε να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας, έχοντας καταλάβει το λάθος τους κάνουν δεκτή την ένσταση. Χρειάστηκε να τους υπενθυμίσουμε πως έχουν στην κατοχή τους έγγραφα από το υπουργείο, που σκονίζονται στο συρτάρι, με τα οποία οι Ρ/Ε απαλλάσσονται ακόμη και από την υποχρέωση λήψης σχετικής έγκρισης από τις ΑΝΑΡΜΌΔΙΕΣ για το θέμα αυτό Πολεοδομικές Υπηρεσίες. Η δικαίωσή μας τελικά ήρθε πανηγυρικά. Αυτό που εμείς ζητήσαμε από την επιτροπή εκδίκασης της ένστασης, ήταν να μην ενοχληθούμε ξανά στο μέλλον για την υπόθεση αυτή και δείξαμε όλη την καλή διάθεση να ξεχάσουμε την όποια ταλαιπωρία μας αποδίδοντας το περιστατικό σε ανθρώπινο λάθος και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε ο υπάλληλος. Μας διαβεβαίωσαν πως το περιστατικό θεωρείται λήξαν και πως κάθε περαιτέρω κίνηση της Υπηρεσίας θα πάγωνε ώστε να μην ενοχληθούμε ξανά. Μας δώσανε το λόγο τους!!! Είναι η μπέσα και ο λόγος του Ελληναρά που πολύ εύκολα τον δίνει όταν βρεθεί στριμωγμένος σε μειονεκτική θέση! Πόσο τον κρατάει....;; Πάλι σαν Έλληνας!!!

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε 5 μήνες μετά να μας καλεί η Εισαγγελέας να απολογηθούμε, να δικαστούμε με λίγα λόγια, για την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ κατασκευή μας! Σ' αυτο το σημείο με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας....... Ποιος τελικά είναι αυτός που αυθαιρετεί; Εμείς ή Αυτοί που καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα δίχως καν να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν τη σχετική νομοθεσία; Που έχουν εξαπολύσει εξοντωτική επίθεση κατά του Ρ/Ε, επιβαρύνοντάς τον με τεράστιο κόστος οικονομικό και κυρίως ψυχικό, μη μπορώντας να καταλάβει τελικά κανείς τι είδους ύποπτα συμφέροντα εξυπηρετούν!!!! Κάποιοι γείτονες είχαν ορκιστεί στα παιδιά τους!!!!!!...... πως οι κεραίες θα κατέβουν όπου κι αν χρειαστεί να φτάσουν και με οποιοδήποτε κόστος!!!!! Τι να σκεφτώ εγώ με όλα αυτά; Μήπως τελικά δεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος αλλά για απάνθρωπα μέσα που χρησιμοποιούνται εναντίον μας;; Μακάρι να μπορούσα να το αποδείξω. Αξίζει μάλιστα να αναφέρω πως κάποιοι από τους πολέμιους μας είναι υπάλληλοι της Νομαρχίας Σερρών και διαφόρων άλλων υπηρεσιών!! ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! Που έμαθαν τόσα χρόνια να χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες του Κράτους προκειμένω να τελειώνει η δουλειά τους σε χρόνο μηδέν!! Τα βρήκαν σκούρα με ένα Ρ/Ε. Αναρωτιούνται όλοι αν είμαι τελικά υπάλληλος της ΕΥΠ κι αν όχι ποιος Βουλευτής κρύβεται από πίσω μας! Δεν αρκέστηκαν ποτέ στην εξήγηση πως είμαστε αδειούχοι Ρ/Ε όπως με σαφήνεια όριζε η σχετική επιγραφή στην είσοδο της οικοδομής και που φρόντισαν την πρώτη κιόλας εβδομάδα να εξαφανίσουν!!!


Έτσι λοιπόν και πάλι θα βρεθούμε στις αρχές του Ιούνη να απολογούμαστε ενώπιον του δικαστηρίου αυτή τη φορά, για κάτι στο οποίο είμαστε καθ΄όλα νόμιμοι. Μία ακόμη χαμένη μέρα από τις δουλειές μας. Άλλη μια μέρα με το άγχος και την αγανάκτηση της άδικης κατηγορίας. Άλλο ένα χαρτί κρεμασμένο στην εξώπορτα του σπιτιού μας! Πάλι πικρόχολα σχόλια από τους συνένοικους και τους γείτονες και αφορμή για νέες επιθέσεις. Είναι σαν να παίρνω εγώ το μικρόφωνο αγαπητέ Μάκη (SV7CFC) και να φωνάζω στο R5:
CFC είναι παράνομος, απατεώνας και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά....!!" Και την επόμενη μέρα έρχομαι και σου ψιθυρίζω στο αυτί.... "Ξέρεις Μάκη.... δεν ισχύει τίποτα από όσα έχω πει για σένα. Εσύ είσαι σε όλα εντάξει!!" Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. ΤΟ ΞΕΧΕΣΜΑ ΔΗΜΌΣΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΊΩΣΗ ΠΆΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 6 μήνες (SV7CFC - SV7LNK - SV7LOS) Μαζί στις υπηρεσίες, μαζί στις αστυνομίες, μαζί και στα δικαστήρια.

Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Το επόμενο παλιόχαρτο που θα λάβουμε θα είναι από το ΙΚΑ! Θα καλούμαστε να πληρώσουμε με πρόστιμο και προσαυξήσεις τα ένσημα για το ΑΥΘΑΊΡΕΤΟ μας!!! Η βλακεία και η ανευθυνότητα πάντα θα περισσεύουν σ' αυτό τον τόπο. Και ιδιαίτερα από ανθρώπους που ο Ελληνικός λαός πληρώνει να τον υπηρετούν. Είναι αυτοί οι ίδιοι κύριοι που αύριο - μεθαύριο θα κατέβουν στους δρόμους γιατί νιώθουν πως θίγονται τα συμφέροντά τους. Γιατί κατά τη γνώμη τους παράγουν και δεν αμοίβονται! Και τις αμοιβές τους αυτές πρέπει και ΕΓΩ να τις πληρώσω! Ψόφος κακός κύριοι..... αηδιάζω και μόνο στην σκέψη πως αν εσείς είστε οι νταβατζήδες αυτού του τόπου τότε ποιος πραγματικά είναι ο δικός μας ρόλος............


SV7LNK