Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ένας τέως ραδιοερασιτέχνης

Τι αναφέρει το Άρθρο 2 παράγραφος 3 της νέας υπουργικής απόφασης;

......3. «Υπηρεσία ερασιτέχνη» ή «υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη»: Υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που διεξάγεται από ερασιτέχνες, δηλαδή από πρόσωπα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα που ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό και χωρίς οικονομικό όφελος.

Όλα καλά ως εδώ....! Όμως παρακάτω και ιδιαίτερα στο επίμαχο άρθρο με τις τεχνικές διατάξεις ουσιαστικά καταργούνται οι ορισμοί!!!
ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΑΥΤΌ;
Γνωρίζω συναδέλφους που κάθε μήνα, για να μη πω συχνότερα, πειραματίζονται με την κατασκευή κάποιας κεραίας. Κι όταν λέμε κατασκευή εννοούμε ιδιοκατασκευή κι όχι απλά την εγκατάσταση. Αυτοί λοιπόν οι "άρρωστοι" με την έρευνα και τον πειραματισμό εκ των πραγμάτων και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος θα καταλήγουν οι μισοί στα Διαβατά και οι άλλοι μισοί στον Κορυδαλλό!! (Όσοι έχουν μέσο θα έρχονται εδώ στη γειτονιά μας..... άνοιξε καινούργιο "μαγαζί" στη Νιγρίτα υπερπολυτελείας που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει τους 400 σχεδόν ραδιοερασιτέχνες που διαθέτει ο νομός!)
Για να σε δω λοιπόν ρε παλικάρι μου εσένα πως θα υπολογίσεις τα db και το κέρδος της κεραίας σου και προπάντων πως θα σιγουρευτείς ότι η RF που "τηγανίζει" τα μυαλά του γείτονα και του ανεβάζει το ζάχαρο και τη χοληστερίνη στα ύψη είναι στα φυσιολογικά επίπεδα! Αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος δηλαδή...! Και που είσαι.... Πρέπει να κάνεις τη μελέτη και τις μετρήσεις σου για τον κάθε γείτονα που περιβάλει την κεραία σου ξεχωριστά!
Λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν σου και τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Άλλες αντοχές για παράδειγμα έχει η κυρά Μαρίκα που μένει πάνω στον 5ο, ακριβώς κάτω από το δίπολό σου δηλαδή και ιδιαίτερα φέτος που της ΄κόψαν το ΕΚΑΣ και κουτσούρεψαν τη σύνταξη του μακαρίτη στο μισό σχεδόν και άλλες ενδεχομένως να έχει του χρόνου που θα έχει κλείσει τα 71.
Την Αναστασία ακριβώς απέναντι δεν την σκέφτεσαι; Μέλλουσα μητέρα που έφτασε στον 7ο μήνα και με χίλιους κόπους και βάσανα κατάφερε να μειώσει το τσιγάρο στα δύο πακέτα την ημ
έρα γιατί έφτασε με τις ανατιμήσεις να θέλει ένα 20ρικο κάθε μέρα μόνο για τα τσιγάρα της!! Και μόνο το άγχος να βάλεις που της προκαλείς κάθε φορά που σε βλέπει στην ταράτσα να τεντώνεις σύρματα φτάνει να καπνίζει σαν φουγάρο! Να έχει και την ακτινοβολία σου!
Κι άντε καλά αυτή... Ο Κορνήλιος ο δασκαλάκος δίπλα της ρε συ τι σου έφταιξε...; Αυτός συρματοπλέγ
ματα βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του από πέρυσι τέτοιο καιρό με το στεγαστικό που τρέχει και θα τρέχει για τα επόμενα 15 χρόνια. Σύρματα να βλέπει και στον ξύπνιο του!! Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια ανακάλυψε πως το σπίτι που απέκτησε τότε σήμερα δεν μπορεί να το πληρώσει! Έχει και σένα τον κερατά να του θυμίζεις καθημερινά πόσο άστοχη ήταν η απόφαση και η επιλογή του! Έλεος ρε, τι σου ΄φταιξε ο άνθρωπος! Αυτό είναι το ευχαριστώ που καθημερινά και αφιλοκερδώς προετοιμάζει το παιδί το δικό σου για να πάει έτοιμο στο φροντιστήριο το βράδυ; Αλλά τι να περίμενα από 'σένα....! Εσύ ούτε τον φουκαρά τον κυρ' Στέργιο σκέφτηκες που έχει 12 μήνες να δουλέψει και μένει κουκουλωμένος στο κρεβάτι του με δέκατα από τα μέσα του Οκτώβρη μέχρι σήμερα. Θύμα κι αυτός της τιμής του πετρελαίου που άγγιξε το 1Ευρώ το λίτρο....(μέχρι και το καλοκαίρι το πούστικο μας γύρισε την πλάτη φέτος!). Αυτόν μη μου πεις πως δεν του τινάζονται τα μυαλά στον αέρα όταν σε βλέπει! Γιατί εσύ λεβέντη μου καλά την έβγαλες ένα χειμώνα με τον ACOM. Μάζευες την οικογένεια γύρω - γύρω και ζέσταινες κι ένα δωμάτιο τη στιγμή που η πολυκατοικία ολόκληρη είχε σφραγίσει τον καυστήρα γιατί ο Αλβανός από τον 4ο σας είχε 2000ρικα μέσα στα κοινόχρηστα! Τους άλλους τους ρωτάς;;


Αλλά τι σε νοιάζει εσένα... Εσύ και το Κιριμπάτι σου το δούλεψες και την Αυστραλία σου στα 80Μ και το Midway σε 5 μπάντες κι αν σ' άφηνε η γειτονιά θα το δούλευες και στα 160Μ αλλά βλέπεις δεν σου επέτρεψαν να απλωθείς και να φτάσεις μέχρι το σταθμό των τρένων!
Και το ευχαριστώ σου για όλα αυτά....! Τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο ζητά τη γνώμη σου και τη συμμετοχή σου ώστε να διαμορφωθεί ο νέος νόμος και να προστατευθεί ο κακόμοιρος πολίτης από τον καρκίνο το δικό σου εσύ μπαίνεις στη Δημόσια Διαβούλευση και κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα. Και το αστείο είναι πως νιώθεις και αδικημένος!
Δεν λαμβάνεις καν υπ' όψιν σου πως τόσες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου που έμειναν χωρίς δουλειά θα μετατεθούν από τη μια μέρα στην άλλη από δεκάδες υπηρεσίες που έχουν κλείσει στην ΕΕΤΤ και την ΕΕΑΕ. Τόσες χιλιάδες ελέγχους έχουν να πραγματοποιήσουν οι εν λόγω υπηρεσίες. Ξέρεις τι προσωπικό χρειάζονται; Το ανθρώπινο πρόσωπο του νόμου δεν το βλέπεις; Τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας. Αλλά εσύ ούτε που θες να ακούσεις γι' αυτά. Εσύ παραδειγματίζεσαι από ότι συμβαίνει σε Ευρώπη και Αμερική! Εκεί που ούτε καλημέρα λένε οι γείτονες μεταξύ τους και κάποιοι ερμηνεύουν τη σχέση αυτή ως σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Τέτοιες σχέσεις πολιτών θέλεις να υποστηρίξει ο νέος νόμος; Εδώ είναι Ελλάδα και ως Έλληνες οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν σε άλλες χώρες.
Το κύρος που θα αποκτήσουμε σαν ραδιοχώρα δεν το σκέφτεσαι; Θα βγαίνεις στον αέρα και για τον Ουκρανό που θα σ' ακούει θα είσαι πιο περιζήτητος κι απ' τον πατέρα Απολλώ! Θα λες SV και θα βάζεις φωτιές στις συχνότητες σε μερικά χρόνια! Είναι απορίας άξιο το πόσο κοντά θέλουμε να βλέπουμε εμείς οι Έλληνες τις περισσότερες φορές!
Λοιπόν...... για να συνοψίσουμε! Ο νέος νόμος πρέπει να περάσει. Για το καλό όλων μας. Κι εσύ θα πρέπει να συμμορφωθείς με τις καινούργιες διατάξεις. Κάθε φορά που θα κονταίνεις κατά 5 πόντους το σύρμα σου θα πρέπει να υποβάλεις μελέτη προς την αρμόδια υπηρεσία για να πάρεις έγκριση. Και φυσικά το ίδιο θα ισχύει και για κάθε φορά που θα του αλλάζεις κατεύθυνση. Φυσικά μελέτη θα πρέπει να υποβάλεις για την κάθε μια κεραία ξεχωριστά από τις έξι που διαθέτεις. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και όταν κάποιο νέο κτίριο θα χτίζεται κοντά σου. Θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και τις αντανακλάσεις που θα δημιουργούνται εκ νέου.
Επίσης μελέτες θα πρέπει να καταθέσεις προς έγκριση και για πλήθος διαφορετικών συνθηκών. Όπως ξέρεις υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τις μετρήσεις σου όπως η ώρα της ημέρας, η εποχή, η θερμοκρασία η υγρασία ο λόγος των στασίμων της κεραίας σου και χίλιοι δυο άλλοι. Εσύ άλλωστε τις γνώσεις και τις ικανότητές σου τις έχεις αποδείξει με γραπτές εξετάσεις στο υπουργείο και σου φαίνονται παιχνίδι όλα αυτά. Ο νέος νόμος είναι σαφής. Προέχει η υγεία των συνανθρώπων μας. Κι αυτά τα χαζά που λες ότι αντιμετωπίζουν τον Ρ/Ε με τα ίδια μέτρα και σταθμά όπως τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ή τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να τ' αφήσεις κατά μέρος! Αυτοί κάνουν λειτούργημα. Αυτοί ακούν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όταν μιλάει. Και του δίνουνε και βήμα να μιλήσει στο λαό! Εσύ τι κάνεις; Κυνηγάς DX!!! Τρανόν δουλείαν που λένε και οι Πόντιοι!
Ξέρεις πόσους Μάκηδες ξέρω εγώ που βγαίνουν με 500 Watts απ' τα mobile τους; Να δεις αυτοί τι έχουν να πάθουν. Θα πρέπει να σταματούν από φανάρι σε φανάρι και να κάνουν μετρήσεις!!! Foul power θα μπορούν να εκπέμψουν μόνο από κάποιο πάρκινγκ της Εθνικής οδού κι αυτό υπό προυποθέσεις. Όταν θα σταματά και κάποιο άλλο αυτοκίνητο δίπλα τους τα δεδομένα θα αλλάζουν δραματικά!
Λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε..... για να τελειώνουμε. Αυτά για αρχή! Οι προθέσεις του νομοθέτη είναι ξεκάθαρες. Ή κάθεσαι με την 5.10 και το φορητό στο μισό βατ, ή ξεκινάς ένα μακρύ αγώνα για να αποδείξεις πως οι ελέφαντες ζουν σε μέρη μακρινά στα οποία εσύ δεν μπορείς να ακουστείς!
Τώρα βέβαια θα μου πεις τι θα γίνω εγώ με την 3άρα την beam στην ταράτσα μου;;;
SWL φίλε μου. Ραδιοακροατής και πάλι Ραδιοακροατής.


73 de SV7LNK