Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση.....!

Όλοι λίγο πολύ ακούσαμε για τον σάλο και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με αφορμή τη νέα Υπουργική Απόφαση που προτάθηκε να γίνει νόμος του κράτους. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο κάποιες φορές το κράτος μετατρέπει απλά θέματα σε πολυσύνθετα προβλήματα. Αναρωτιόμαστε μετά γιατί σ΄αυτή την έρμη τη χώρα αυτοί που θησαυρίζουν είναι οι δικηγόροι και αυτά που φρακάρουν από τον όγκο εκκρεμών υποθέσεων είναι τα δικαστήρια. Φαίνεται πως οι ξεκάθαρες θέσεις και η σαφήνεια δεν βοηθούν καθόλου τους πολιτικούς μας ώστε να προχωρήσουν παρακάτω στο λειτούργημά τους.
Θεωρώ χρέος όλων μας το να τοποθετηθούμε στο σκοτεινό άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου που μόνο αναστάτωση θα μπορεί να επιφέρει στο μέλλον στον καθένα από εμάς όπως επίσης και στο άρθρο 20 ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις και να απλουστευθεί η εγκατάσταση σταθμού ασυρμάτου στο μέλλον δίχως να αποτελεί ποινικό αδίκημα για τον χειριστή και ιδιοκτήτη του!
Υπάρχουν συνάδελφοι με άπειρες γνώσεις και εμπειρία που καταθέτουν τις απόψεις τους (πχ SV1EN, SV1DPI και αρκετοί άλλοι). Αρκεί και μόνο η τοποθέτηση πως στηρίζουμε τα γραφόμενά τους. Απ΄ότι φαίνεται το σχέδιο του νόμου άνθρωποι με περιορισμένες γνώσεις σε τεχνικά θέματα το έχουν συντάξει. Δεν ωφελεί η κατάθεση τεχνικών στοιχείων με περισσότερη λεπτομέρεια από αυτή των παραπάνω συναδέλφων γιατί απλά κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει! Πολιτικές είναι οι αποφάσεις που παίρνουν, πολιτικά και οικονομικά τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και αντίστοιχα πολιτικός θα πρέπει να είναι και ο δικός μας σχολιασμός για να τον καταλάβουν. Είναι πολύ λυπηρό με μια γρήγορη ματιά που έριξα στα σχόλια των συναδέλφων που απουσιάζει η επίσημη τοποθέτηση πολλών συλλόγων και ραδιολεσχών ανά την επικράτεια τονίζοντας των αριθμό των μελών που εκπροσωπούν αφού αυτό που τελικά μένει ως γεύση στο στόμα του θηρίου που ονομάζεται κυβέρνηση είναι ο αριθμός των χαμένων ψήφων και τίποτε άλλο! Άραγε τι εκπροσωπούν τόσοι πολλοί σύλλογοι σε μια τόσο μικρή σε πληθυσμό χώρα πέρα από την ικανοποίηση κάποιων να βαφτίζονται πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. , όταν σε τέτοια σοβαρά θέματα σιωπούν και δεν τοποθετούνται; Εκτός φυσικά κι αν είναι όλοι τακτοποιημένοι από άποψη Τεχνικών Μελετών για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία και προβλεπόμενων τιμών ισχύος οπότε απλά αδιαφορούν!
Ένα είναι σίγουρο....! Μετά από την Β. Κορέα και την Υεμένη στην κορυφή της λίστας με τις most wanted κατοικημένες ραδιοχώρες σε λίγο καιρό θα ποζάρει και η Ελλάδα μας μετά την εφαρμογή του νόμου αυτού! Μου θυμίζει ταινία του Γ. Κωνσταντίνου από το παρελθόν!!!
"Καλώς ήλθε το δολάριο...!!!"

ΥΓ. Δεν γνωρίζω αν τελικά το μικρό δικό μου σχόλιο δημοσιευτεί στη δημόσια διαβούλευση γι΄αυτό σπεύδω να το δημοσιεύσω εδώ απλά για να υπάρχει...

"ΚΡΙΜΑ!!!

Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να αποδεχτώ πως αποτελώ πολίτη 2ης κατηγορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με τέτοια αντιμετώπιση από την πολιτεία δεν έχω και άλλη επιλογή!

Ξοδεύοντας άπειρες πολύτιμες ώρες από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου και πολύ χρήμα παράλληλα για να αποδείξω πως δεν είμαι τρομοκράτης, εμπρηστής, κουκουλοφόρος και καταπατητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εχθρικό, για το χόμπι μας, περιβάλλον της πόλης ήρθε η ώρα να πειστώ πως και η ίδια η πολιτεία με τους νόμους που ψηφίζει μου γυρνά και επίσημα πλέον την πλάτη!

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι ΙΔΕΑ κύριοι αρμόδιοι. Είναι ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και το παράθυρο της τεχνολογίας στον υπόλοιπο κόσμο! Δεν είναι το υπόγειο στο οποίο φιλοδοξείτε να μας κλείσετε και η απομόνωση, ψηφίζοντας ένα τέτοιο νόμο!

Δύο φορές ΚΡΙΜΑ τελικά που ο Έλληνας ραδιοερασιτέχνης του μέλλοντος θα είναι ένας γραφικός πολίτης με ένα walkie talkie κρεμασμένο στη ζώνη να αναλώνεται από τον ένα επαναλήπτη στον άλλο!!!"


73 de SV7LNK