Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Al Jazeera καλεί SV.......!!!

Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι έκπληξη σε περιμένει κάθε φορά που κάνεις κλήση στα βραχέα!!... Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στα 20μ. γύρω στις 8.00 το πρωί, με την κεραία στις 25'' περιπου κάνω κλήση μήπως και ακούσω καποιον DX σταθμό από την πλευρά του Ειρηνικού. Κάποια στιγμή λαμβάνω ένα ασθενές σχετικά σήμα μέσα στον θόρυβο μη μπορώντας να καταλάβω από την πρώτη στιγμή περί τίνος πρόκειται. Με την δεύτερη προσπάθεια και με αρκετή δυσκολία κατόρθωσα να ακούσω το prefix A71. Ζήτησα από τον σταθμό να περιμένει έτσι ώστε να γυρίσω την κεραία πάνω του. Στην 3η πλέον προσπάθεια έχοντας καθαρίσει το ... τοπίο... κατάφερα να πάρω το διακριτικό ολόκληρο.
A71/JY5FX.....! Ένας Ιορδανός από το Κατάρ σκέφτηκα! Το όνομα αυτού Jamal. Από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε έδειξε εντυπωσιασμένος από το σήμα που αντίκρυσε στο s-meter του και ζήτησε να μάθει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον σταθμό. Τι κεραία, ποιο transceiver, τι ισχύς και όλα τα σχετικά. Μάλιστα ο Jamal ρώτησε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος της κεραίας, τον προμηθευτή και τον τρόπο που εγκαταστάθηκε, ρωτώντας μου μάλιστα αν έχω ιδέα για την αντίστοιχη ευρωπαική έκδοση, την Ultrabeam.
Τα είπαμε περίπου ένα 20λεπτο και κλείσαμε το QSO εμφανώς ικανοποιημένοι και οι δύο από τη συνομιλία.
Η μεγάλη έκπληξη για μένα ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν αναζήτησα το διακριτικό του στο QRZ και διαπίστωσα πως ο κύριος Jamal είναι παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera στο Κατάρ!!! Και φυσικά πολύ πλούσιο είναι το υλικό που μπορεί να βρεί κάποιος στο διαδίκτυο γι΄αυτόν! Σε κάποιο video μάλιστα στο Youtube ανακοινώνει ο ίδιος το διακριτικό του.




Ευχάριστη η έκπληξη με τον Jamal στα 20Μ......!
Ποιος ξέρει.......μπορεί κανένα βράδυ να σκαλώσω και τον Τριανταφυλλόπουλο στα 80Μ!!
Τα 'χει αυτά το DX!!

SV7LNK